De ARNA-app

De uitdaging: versnipperd informatieaanbod

Zorgmedewerkers zijn doorgaans veel kostbare tijd kwijt aan het uitzoeken hoe bepaalde hulpmiddelen bediend moeten worden. Er zijn namelijk honderden dan wel niet duizenden hulpmiddelen beschikbaar waarbij ieder hulpmiddel een eigen gebruikshandleiding kent.

Veel hulpmiddelen zijn vaak nieuw voor ze of worden slechts sporadisch gebruikt. Informatie omtrent hulpmiddelen is binnen een organisatie vaak versnipperd opgeslagen zoals op het intranet, in kwaliteitsportalen en bovenal in de hoofden van collega’s. Het moeten uitleggen aan collega’s, stagiaires of flexwerkers wordt als extra belasting in het dagelijkse werk ervaren omdat men hierdoor vaak niet aan de eigen taken toekomt. Daarbij verschijnt informatie vaak in tekstuele vorm, terwijl veel medewerkers een visuele ondersteuning juist prettig vinden. Een medewerker heeft gemiddeld 20 minuten nodig om de juiste informatie te vinden. Dit is kostbare tijd die zij liever inzetten om de cliënt persoonlijke aandacht te geven.
PDF-ARNA-app

De oplossing: informatieplatform ARNA

We ontwikkelden samen met zorgmedewerkers ARNA, een digitaal platform waar zorgmedewerkers alle informatie rondom medische hulpmiddelen kunnen vinden.

Om ARNA te gebruiken, hoef je niet digitaal onderlegd te zijn. Door met een camera (op de smartphone of tablet) de QR-code op het hulpmiddel te scannen, wordt alle relevante informatie zichtbaar. Dit kunnen protocollen, handleidingen, instructievideo’s of 360-graden video’s (middels augmented reality) zijn. Dit maakt dat ARNA zeer gebruiksvriendelijk is en door iedere zorgcollega te gebruiken is. Het platform is 24/7 te raadplegen en fungeert daardoor als virtuele assistent. Met de komst van ARNA sluiten we aan op het huidige zorgproces en maken wij het dagelijkse werk eenvoudiger. Zo kunnen zorgmedewerkers doen wat zij het liefste doen: bewoners en cliënten de tijd en aandacht geven die zij verdienen.
AR-functie-ARNA

AR-functie

ARNA beschikt over een AR-functie (Augmented Reality). Hierdoor kun je je medische technische hulpmiddel virtueel in 3D zien en 360 graden ronddraaien.
Je haalt alleen de technische informatie op die jij op dat moment nodig hebt.

Nieuwsgierig geworden naar ARNA?

Zelf ervaren hoe ARNA binnen jouw organisatie zorgmedewerkers kan ontzorgen en ondersteunen? De ARNA-app is voor iOS devices te downloaden in de App Store en voor Android in de Google Play Store. We laten je in de gratis versie zien hoe ARNA in de praktijk werkt. Meer weten? Meld je dan aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden van ARNA binnen jouw organisatie.

“Met de ARNA-app vind je snel en overzichtelijk alle informatie van de meest gebruikte hulpmiddelen in de zorg!”

Jolanda, verpleegkundige

  • Alle gegevens over medische technische hulpmiddelen in 1 app

  • De virtuele handleiding is makkelijk te begrijpen

Bekijk abonnementen

Weten hoe ARNA werkt?

Dat kan! Download nu gratis de ARNA-app en ervaar het zelf

download-app-store
download-google-play-store

OF DEEL ARNA MET JE COLLEGA’S & VRIENDEN